Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, depremzede aileleri ziyaret etti

AFYONKARAHİSAR - 25.02.2023 - HİBYA - Kahramanmaraş merkezli 11 ilde gerçekleşen depremin ardından Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’a yerleşen depremzede ailelerini ziyaret ediyor.

Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, depremzede aileleri ziyaret etti

AFAD tarafından Otellere, yurtlara ve kamu misafirhanelerine yerleşen depremzede vatandaşları ziyaretlerinin ardından Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kendi imkanları ile Afyonkarahisar’da yaşayan depremzedeleri ziyaret etti.

Aralarında 25 günlük Miraç ismindeki bebeğin de olduğu İstiklal Mahallesi’ndeki  aileyi ziyaret eden Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

"Asrın felaketi olarak geride bıraktığımız depremin yaralarını hep birlikte kurumlarımızla saracağız inşallah. Burada ilk günden bu yana tüm kamu kurumlarımız, STK'larımız ve vatandaşlarımızla sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bugün itibari ile şehrimiz 11 binden fazla deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızı konuk ediyor. Bunların kimisi burada üniversitesini okumuş kimisi askerliğini yapmış kimisi ise yakın bir dostunun kucak açan daveti üzerine buraya gelmiş. İnşallah Allah’ın izniyle burada hep birlikte millet olmanın bilinciyle bu sıkıntıyı da geride bırakacağız." 

Ziyaretini Elbistan’dan gelen ve Veysel Karani Mahallesi’nde yaşayan, 9 kişilik aile ile sürdüren Vali Yiğitbaşı, aile ile sohbet ederek ailenin en küçük üyelerine çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Hibya Haber Ajansı