Rockwell Automation, Fortinet ile iş birliği yapıyor

Fortinet, Gold Teknoloji Ortağı olarak Rockwell Automation PartnerNetwork™'e katıldı.

Rockwell Automation,  Fortinet ile iş birliği yapıyor

Endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüme adanmış dünyanın en büyük şirketi Rockwell Automation, kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde küresel bir lider olan Fortinet'in Gold Teknoloji Ortağı olarak PartnerNetwork Programına katıldığını duyurdu.
 
Fortinet ve Rockwell Automation iş ortaklığı sayesinde, gelişmiş ağ ve güvenlik yeteneklerinin yakınsaması yoluyla küresel müşterilere güçlü siber güvenlik koruması sağlanacak. Operasyonel teknoloji (OT) ve bilgi teknolojisi (IT) ortamları arasındaki farklar, ICS sistemlerinin yine farklı siber güvenlik riskleriyle ve zorluklarına göre uyarlanmış güvenlik çözümleri gerektiren benzersiz bir tehdit ortamıyla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor. Yılların deneyimine sahip Fortinet, kurumların güvenliklerini korumalarına, birleştirmelerine ve ölçeklendirmelerine yardımcı olabilecek çözümlerle OT ortamlarını güvence altına alıyor.
 
OT şirketleri bugüne dek güvenlik stratejilerinin önemli bir parçası olan "hava boşluğuna" (air gapping) güvendiler. OT ve IT ağları arasında hiçbir ağ bağlantısının bulunmamasını sağlayarak ICS bileşenlerinin siber tehditlere maruz kalmasını azaltmak mümkündü. Ancak bugün, OT ve BT ağları arasındaki hava boşlukları hızla parçalanıyor. OT güvenlik çözümlerinde lider bir sağlayıcı olan Fortinet, Rockwell'in dünya çapında gelişen müşteri tabanını güvenli bir şekilde desteklemesine yardımcı olacak.
 
Rockwell Automation'da ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Dan DeYoung, “Her geçen gün daha fazla Rockwell müşterisi, bağlantılı ürün veya hizmetlerin yeni gelir akışları sağlayabileceği yollar arıyor. Ancak dijital dönüşüm girişimlerinin güvenli olması gerekiyor, bu nedenle hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olması için Fortinet ürünlerini talep ediyorlar. Müşterilerimiz, özellikle OT ortamları için tasarlanmış entegre güvenlik ürünleriyle karmaşıklığı azaltmak istiyor. Fortinet ile iş ortaklığı yapmak, ihtiyaç duydukları güvenlik etkinliğini ve güvenilirliğini sunuyor” diye konuştu.
 
Fortinet Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve CMO'su John Maddison, “Şirketler OT ve BT'nin yakınsamasını görmeye devam edecek ve bu evrimin siber güvenlik üzerinde önemli bir etkisi olacak. Rockwell Automation ile Fortinet ortaklığı, müşterilerin dijital dönüşüm yolculuklarında güvenli bir şekilde ilerlemelerine yardımcı olacak. Rockwell ile iş birliğimiz siber tehditlere maruz kalma oranını azaltarak güvenli bağlantılara sahip kurumları destekleyecek ve güvenlik mimarilerinin görünürlüğünü ve yönetimini merkezileştirmelerini sağlayacak” dedi.

Hibya Haber Ajansı