Suwen 2022’de e-ticarette büyümeye devam etti

Türkiye’nin en hızlı büyüyen kadın iç giyim perakende markası Suwen 2022 yılında yurt içi ve yurt dışında mağaza ağını genişletmeye devam ederken e-ticaret satış kanalında da büyümesini sürdürdü. Suwen’in e-ticaret satış k

Suwen 2022’de e-ticarette büyümeye devam etti

Türkiye’nin en hızlı büyüyen kadın iç giyim perakende markası Suwen 2022 yılında yurt içi ve yurt dışında mağaza ağını genişletmeye devam ederken e-ticaret satış kanalında da büyümesini sürdürdü. Suwen’in e-ticaret satış kanallarını 2022’de 16,5 milyon kişi ziyaret etti, 900 binin üzerinde ürün satışı gerçekleşti.

Kadın iç giyim, ev giyim ve plaj giyim (KİEP) sektöründe bin 500’e yakın ürün çeşidiyle her tarza, her bedene ve her yaşa hitap eden Suwen 2022 yılında yaptığı atılımlarla e-ticaret satış kanalında da büyümesini sürdürdü.

E-ticaret cirosu geçen yıla göre yüzde 100 artarken, satış adedinde yüzde 22 artış gerçekleşti. Suwen’in tüm satış kanalları içinde e-ticaretin payı 2022 yılında yüzde 11.5 olarak gerçekleşti.

Suwen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ali Bolluk e-ticaretin Suwen’in ikinci büyük ve gelecek büyümesinde önemli rol üstlenmesi temenni edilen satış kanalı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ürünlerimizi başlıca üç satış kanalı üzerinden pazarlıyoruz. Halihazırda ana satış kanalımız perakende mağazacılıktan oluşurken ikinci sırada e-ticaret geliyor. www.suwen.com.tr web adresindeki kendi e-ticaret platformumuz ve üçüncü taraf e-ticaret satış platformları üzerinden yaptığımız satışlar son yıllarda ciddi büyüme kaydediyor ve e-ticaret satışlarının toplam satışlar içerisindeki payı her yıl artış gösteriyor. 2022 yılında da bu büyümemizi devam ettirdik.

Çok kanallı bir satış stratejisi ile sürdürülebilir bir büyüme çizgisi yakalamayı hedefliyoruz. Dolayısıyla bir yandan mağaza ağımızı artırıp hizmet kalitemizi güçlendirirken, diğer yandan da e-ticaret deneyimine yatırımlar yapıyoruz.

2022’de web sitemizi ve üçüncü taraf e-ticaret satış platformları üzerinde yer alan mağazamızı toplam 16,5 milyon kişi ziyaret ederken, e-ticaret ciromuzda bir önceki yıla göre yüzde 100 artış, adetsel olarak da yüzde 22 büyüme gerçekleşti. E-ticaretin tüm satışlar içindeki payı da yüzde 11.5 oldu.

2022 yılında tüm stoklarımızı tüm satış kanallarımıza açtığımız OMS projemiz (order management system) ile de 62 bin ürün gönderimi gerçekleştirdik. Tüketiciler beğendikleri ürünü o anda o kanalda bulamasalar dahi OMS projemiz sayesinde başka bir kanalda bulunan stoğu satın aldılar ve ürünler evlerine kargo ile gönderildi. OMS projesi ile kayıp satış yaşamazken müşterilerimizin talebini de çevirmemiş olduk.

2023 yılında e-ticaret kabiliyetlerimizi uluslararası alanda da geliştirmeyi planlıyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin en büyük pazaryeri ile birlikte Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa’yı kapsayan önemli bir adım attık.”

900 binin üzerinde ürün satışı gerçekleşti

Suwen’in kendi web sitesinden ve güçlü satış platformları üzerinden 900 binin üzerinde ürün satılırken en fazla ürün satışı 125 bin adetle külot oldu. İkinci sırada 72 binin üzerinde satış adediyle sütyen yer aldı.

Sütyen kategorisi geçen yıla göre yüzde 37 büyürken külot yüzde 38 büyüme kaydetti.

Plaj giyim kategorisi e-ticarette geçen yıla göre yüzde 24 büyüme kaydetti. En yüksek büyüme yüzde 54 ile çorap kategorisinde gerçekleşti.

Hibya Haber Ajansı