Plastik atıklar doğa dostu kumaşa dönüştü

Lova Yatak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak adına okyanus ve denizleri kirleten plastik atıkların geri dönüştürülmesiyle elde edilen iplikler ile doğa dostuna dönüşen kumaşları kullanmaya davet etti.

Plastik atıklar doğa dostu kumaşa dönüştü

Küresel ısınma ve buna bana bağlı olarak ortaya çıkan iklim değişiklikleri ile doğal kaynakların korunması dünya için büyük önem taşıyor. Dünyayı ve çevreyi korumanın en bilinen üç yöntemi ise azalt, yeniden kullan ve geri dönüştür.

Kullanıcısına sunduğu ürünleri bilimsel araştırmalar doğrultusunda üreten Türkiye’nin rahat uyku markası Lova Yatak, kaliteli ve rahat bir uyku deneyimi için sürdürülebilirlik üzerine çalışmalar yaparak yataklarını geliştirmeye devam ediyor.  

Lova Yatak, dünya çapında kabul görmüş teknolojileri sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda deniz ve okyanuslardan toplanan plastiklerin dönüştürülmesiyle üretilen, yumuşak ve özel tuşeli kumaşları yatak tasarımlarında kullanıyor. 

Atık malzemelerin akıllı teknolojilerle geri dönüştürülerek üretilen Wellness Rest Yatak, çevre dostu ürün olarak sunuluyor. 

Kumaşında bulunan Algua Spirulina teknolojisi, uyku esnasında vücudun yatağa temasıyla birlikte çalışmaya başlıyor. Özellikle yorgun uyanan bünyeler için ideal olan Wellness Rest Yatak’ta doğal bir antioksidan olan Spirulina mikro kapsüller serbest kalarak uyku sırasında vücut ile temas ediyor ve vücudu dinlendiriyor. 

Yalnızca yataklarda değil, bazı ev tekstili ürünlerinde de geri dönüşümden elde edilmiş kumaşlar kullanarak sürdürülebilir bir ürün portföyüne geçişin de adımlarını atan Lova Yatak, Dünya Çevre Günü’nde temiz bir gelecek için herkesi duyarlı olmaya ve farkındalığa davet etti.

  Hibya Haber Ajansı