Netanyahu: Seçimlere müdahale iddialarının soruşturulması engelleniyor

Tel Aviv, 3 Kasım (Hibya) - İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Likud Partisi tarafından yapılan açıklamayı paylaşarak Başsavcı Gali Baharav-Miara'yı seçimlere müdahale iddialarına ilişkin soruşturmayı engellemekle suçladı.

Netanyahu: Seçimlere müdahale iddialarının soruşturulması engelleniyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, yaptığı paylaşımda Likud Partisi'nin, Başsavcı Gali Baharav-Miara'nın Ahmed Tibi, Mansur Abbas, Sami Abu Shahadeh ve bir milletvekili hakkındaki soruşturmaların yürütülmesini engellediği yönündeki iddialarını aktardı.

Açıklamada ayrıca Baharav-Miara'nın, Şin Bet'in güvenlik suçlarına yönelik soruşturma yöntemlerini kullanmasını engellediği ve olayın güvenlik suçu niteliğinin kamuoyundan gizlenmesini istediği öne sürüldü. Likud Partisi, söz konusu tutumu seçimlere müdahale iddialarının soruşturulmasının engellenmesi ve ayrımcı hukuk uygulaması olarak nitelendirdi.

 
 
 
 
  Hibya Haber Ajansı