Milletvekili Tutdere: "AFAD ve sivil havacılık Adıyaman’ı unutmuş"

ADIYAMAN-28.02.2023-HİBYA- CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın yaptığı duyuru ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Si

Milletvekili Tutdere:

Milletvekili Tutdere, “Eğer arama-kurtarma zamanında olsaydı, yeterli ekipman olsaydı belki can kaybı bu kadar olmayacaktı. Belki de çoğu yurttaşımızı kurtarmış olacaktık ve onlar bugün yanımızda olacaktı. Bu eksikliği yapanlar ve ihmali olanların hepsinin takipçisi olacağız. Adıyaman halkı, bu ihmali yapanları asla unutmayacak.” dedi.

Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz, sadece havuz medyasının Adıyaman’ın yalnız bıraktığını düşünüyorduk. Meğer Türkiye’de asli görevi doğal afetler sonucu yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak, vatandaşlara yardım etmek amacıyla kurulmuş olan AFAD da şehrimizi unutmuş. AFAD’ın elimize geçen hava araç raporuna baktığımızda, özellikle Pazarcık merkezli depremden etkilenen illeri sayarken Adıyaman’ın ismini dahi geçirmediklerini gördük. AFAD’ın unuttuğunu hükümet de unutmuş, havuz medyası da unutmuş” ifadesini kullandı.

Tutdere, “İnsanlar gözümüzün önünde yaşamını yitirdiler. Eğer arama-kurtarma zamanında olsaydı, yeterli ekipman olsaydı belki can kaybı bu kadar olmayacaktı. Belki de çoğu yurttaşımızı kurtarmış olacaktık ve onlar bugün yanımızda olacaktı. Bu eksikliği yapanlar ve ihmali olanların hepsinin takipçisi olacağız. Adıyaman halkı, bu ihmali yapanları asla unutmayacak” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı