Sakarya'da KOBİ’lerin sorunları konuşuldu

Sakarya’nın birçok paydaş kurumunu bir araya getiren Sinerji Grubu Toplantısı, SUBÜ sekretaryasında ve SGK İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sakarya'da KOBİ’lerin sorunları konuşuldu

SAKARYA - 27.12.2022 - HİBYA -Toplantıya SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) temsilcileri, kamu kurumlarının temsilcileri, iş adamları derneklerinin yöneticileri, meslek örgütlerinin yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) sekretaryasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ev sahipliğinde şehrin birçok alandaki paydaş kurumlarını istişare amacıyla bir araya getiren Sinerji Grubu Toplantısı gerçekleştirildi.

Moderatörlüğü Optimak STU Firma Sahibi Tansel Cavit Kulak’ın yaptığı toplantı SGK İl Müdürlüğü’nde düzenlendi.

Toplantının gündem maddeleri arasında KOBİ’ler için yatırım yeri sorunu, nitelikli personel sorunu, yeşil mutabakat, İŞKUR işbaşı eğitim programının KOBİ özelinde düzenlenmesi, yabancı uyruklu öğrencilerin istihdamı, Rusya-Ukrayna geriliminin ülke ve Sakarya ekonomisine etkileri, teknokentler, üniversite iş birliği ve projeleri ile erken yaşta emeklilik düzenlemesi gibi konular yer aldı.

 


Hibya Haber Ajansı