Çökertme’deki kaçak yapıların yıkımı başladı

Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu Çökertme Mahallesi’nde kaçak olduğu tespit edilen 10 adet tek katlı betonarme yapının yıkım çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müd

Çökertme’deki kaçak yapıların yıkımı başladı

Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu Çökertme Mahallesi’nde kaçak olduğu tespit edilen 10 adet tek katlı betonarme yapının yıkım çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü´nün desteği ile başladı.

Milas Belediyesi gelen her türlü ihbar ve şikayeti değerlendirerek, gerekli incelemeleri yapıp, sonucunda imar mevzuatına aykırı olduğu tespit edilen yapıların, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından yıkılıyor.

Çökertme’de betonarme yapıların dışında 3 adet kaçak prefabrik binanın da tespit edildiğini ifade eden yetkililer, yapı sahiplerinin talep ettiği süre içerisinde taşıma eyleminin gerçekleşmemesi durumunda yıkımın yapılacağı bilgisini verdiler.

Tek katlı betonarme binaların yıkım çalışmasını perşembe gününe kadar tamamlayacak olan ekipler, cuma günü ise Gökbel Mahallesi’nde kaçak olduğu tespit edilen taş evin yıkımını gerçekleştirecek.

Milas Belediyesi olarak vatandaşları mağdur etmek gibi bir amaçlarının olmadığını, asıl amaçlarının kent dokusunu ve doğayı korumak olduğunu söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Yaptığımız her çalışma, her uygulama hukuk çerçevesinde gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımız yaptıkları her uygulamada hukuku temel alırlarsa bu tür sonuçlar hiç yaşanmayacaktır. Yasal olmayan yapılaşmanın önüne geçmek için yapılması gereken yasal prosedür bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, plajları ve koylarıyla önemli bir lokasyon olan Milas’ımızın kaçak yapılar arasında yok olmasına izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

Hibya Haber Ajansı