Китай поиска от САЩ да премахнат санкциите срещу Сирия

---------30072011

Китай поиска от САЩ да премахнат санкциите срещу Сирия

Постоянният представител на Китай при ООН Джан Джун призова Съединените американски щати (САЩ) незабавно да премахнат едностранните санкции срещу Сирия. Съветът за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН- UNSC) се събра вчера по хуманитарния проблем в Сирия. Джан Джун напомни наскоро, че Съединените щати са гласували 6 пъти против механизма за трансгранична помощ на Сирия и проекти за изменения и са предотвратили разумни средства за правна защита. 

Като подчерта, че Китай винаги има отговорен и конструктивен подход към хуманитарната ситуация в Сирия, Джан подчерта, че САЩ трябва да помислят за своите действия. Китайският представител заяви, че ако САЩ наистина се интересуват от хуманитарната ситуация в Сирия, трябва незабавно да прекратят политизирането на хуманитарния проблем, лицемерното политическо шоу, едностранните санкции срещу сирийския народ и да предложат чисто фалшиви извинения. 

Джан Джун призова Съединените щати да не нарушават стабилността и да създават хаос в Близкия изток и други части на света, прекратявайки своята хегемонична политика и усилия за промяна на режима и тормоз. 

Китайско международно радио

Hibya Haber Ajansı