Aksakal'dan Rahşan Ecevit'in ölüm yıl dönümünde mesaj

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ve heyeti, DSP Onursal Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit’in eşi ve Demokratik Sol Parti’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’i vefatının 3’nci yıl dönümünde Devlet Mezarlı

Aksakal'dan Rahşan Ecevit'in ölüm yıl dönümünde mesaj

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ve heyeti, DSP Onursal Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit’in eşi ve Demokratik Sol Parti’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’i vefatının 3’nci yıl dönümünde Devlet Mezarlığındaki kabri başında andı. 

DSP Genel Başkanı Aksakal'ın anma esnasında yaptığı konuşması şöyle:

“Bugün aramızdan ayrılışının 3. yılında DSP’nin kurucu Genel Başkanı ve Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in sevgili eşi Rahşan Ecevit’i saygı ve rahmetle anmak üzere manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz. 1946 yılında yani 77 yıl önce Bülent Ecevit’le yaşamlarını birleştirdiler, 60 yıl aynı yastığa baş koydular ve 3 yıl önce onları ebedi istirahatgahlarında yine yan yana buluşturduk.

Rahşan Ecevit’in bu vasiyeti için iradesini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet ricaline Demokratik Sol Parti ailesi olarak bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Türk siyasetine damga vurmuş kadın siyasetçilerden biri olarak Rahşan Ecevit 97 yaşında yaşama gözlerini yumdu, Allah rahmetiyle muamele eylesin.

1970 yılında Köylü Derneğini kuran Rahşan Ecevit esasen özünde Demokratik Sol siyasetin toplumsal temellerini atmıştı. Bu çalışmalarıyla köylülere ve gecekondularda yaşayanlara, uzman yardımcılarıyla birlikte bilgi ve eğitim götürüyorlar, üreticinin daha çok kazanmasına, şehirlerdeki tüketiciler için de hayatı bir ölçüde kolaylaştırmaya katkıda bulunuyordu.

Yasaklar kalktıktan sonra Genel Başkanlığı Bülent Ecevit’e devrederek Köylü Derneklerinden elde ettiği tecrübesiyle parti içinde Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını üstlendi. Siyasi açıdan sıkıntılı ve zor günler yaşadılar. Bu zorluklarla yoğrulmuş koca bir hayat geçirdiler.

Eşinin vefatına kadar yanından hiç ayrılmayan Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’le olan birlikteliğiyle çok konuşulmuştu, Bülent Ecevit de eşine olan sevgisini “El ele büyüttük sevgiyi” şiirinde yazdığı dizelerde anlatmıştı. Ruhun şad olsun Rahşan Ecevit, ruhun şad olsun Genel Başkanım, mekanın cennet olsun. Sevgili eşin ve Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit’le aynı kabirde ruhlarınız huzur bulsun.” 

Hibya Haber Ajansı