BMW Group, 2018 Yılında, 140.000’in Üzerinde Elektrikli Otomobil Satışı Gerçekleştirdi.

Geçen yıl, dünya genelinde toplam 142.617 adet elektrikli BMW ve MINI satışı gerçekleştirildi. Böylece BMW Group elektrikli otomobil satışlarını önceki yıla göre %38,4 artırmış oldu.

 

“BMW Group, 2013 yılında BMW i3’ün piyasaya sunulmasından bu yana, elektrikli otomobil satışlarını hızla artırdı. 2018 yılında satılan 140.000’in üzerindeki otomobille bir kez daha iddialı hedefimizi yakalamayı başardık,” açıklamasında bulunan BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Harald Krüger, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu olağanüstü satış sonuçları ve etkileyici pazar payımız, otomobillerimizin müşterilerimiz tarafından istendiğini açıkça ortaya koyuyor. Uygun alt yapı ve düzenleyici desteği sunan ülkelerde, elektromobilitenin nasıl kolaylıkla standart haline gelebildiğini görüyoruz. Bu yıl sonu itibariyle yollarda 500.000 elektrikli BMW Group otomobili göreceğimize ve önümüzdeki 5 yılda model yelpazemizi genişletmeye devam ettikçe bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağına eminim.”

 

Pazar lideri

2018’de satışların %50’sinden fazlasını bataryalı ve plug-in hybrid otomobillerden sağlayan Avrupa pazarı, BMW Group’un en büyük satış bölgesini oluşturuyor. Geçen yıl, Avrupa’da 75.000’in üzerinde elektrikli otomobil satışı yapan BMW Group, %16’lık pazar payıyla bölgenin net bir şekilde pazar lideri konumunda yer alıyor. BMW Group, geçen yıl anavatanı Almanya’da ise elektrikli araç satışlarının beşte birini gerçekleştirdi. BMW Group’un global pazar payı %9’un üzerinde yer alıyor. Şirketin elektrikli otomobiller için ülke bazında en büyük pazarı olan ABD’de 2018 yılında 25.000’in üzerinde elektrikli BMW ve MINI otomobili satıldı. Bu rakam, BMW Group’un ABD’deki toplam satışlarının %7’sinden fazlasını bu otomobillerden elde ettiğini gösteriyor. BMW 530e (ortalama yakıt tüketimi: 2,3-2,1 l/100 km; ortalama elektrik tüketimi: 52 – 47 g/100km; ortalama CO2 emisyonu: 13,9 – 13,3 g/km*), ABD’de geçen yılın en fazla satan lüks plug in hybrid modeli oldu.

 

Artan pay

BMW Group’un dünyanın bir numaralı premium otomotiv şirketi olarak sürekli başarısında elektromobilitenin gittikçe artan önemi şimdiden görülebiliyor. Elektrikli otomobiller, 2017 yılında BMW ve MINI satışlarının %4’ünü oluştururken, 2018 yılında bu oran %6’ya yükseldi.

Stratejik yapı taşı

Elektromobilite, BMW Group’un Number ONE>NEXT kurumsal stratejisinin ve şirketin kritik öneme sahip, gelecek odaklı dört ACES (Otonom, Bağlantılı, Elektrikli, Paylaşımlı) alanının önemli bir yapı taşını oluşturuyor. 2018 yılında AR-GE alanında rekor seviyede yatırım yapıldığını belirten Harald Krüger, şu açıklamalarda bulundu: “Stratejimizi titizlikle uyguluyor ve geleceğin teknolojilerine büyük ölçekli yatırımlar yapıyoruz. Elektromobilite alanındaki lider konumumuzu daha ileriye taşımak, odak noktamızı oluşturuyor. 2018, büyük çaplı yeni stratejik iş birlikleri ve pek çok yeni kilit modelin tanıtılması ile bu anlamda son derece önemli bir yıl oldu.”

 

2018: Kilometre taşları

ŞUBAT: BMW Group, Çinli üretici Great Wall ile iş ortaklığını duyurdu. Söz konusu iş ortaklığının odak noktasını, birlikte yürütecekleri Ar-Ge çalışmaları ve bir elektrikli MINI otomobilinin yerel üretimi oluşturuyor. Bu karar, MINI markasının potansiyelini artırmak için stratejik nedenlerle alındı. BMW Group, Çin’i geleceğin premium pazarı olarak görüyor ve Çin, şimdiden en büyük potansiyele sahip, dünyanın en aktif e-mobilite pazarı olarak konumlandırılıyor. MINI, bu pazar için en uygun marka diyebiliriz; üstelik otomobiller, yerel olarak üretilmesi halinde, müşteriler için çok daha cazip hale gelecek.

MART: Harald Krüger, Cenevre Otomobil Fuarı’nda, BMW i Vision Dynamics modelinin, 2021 itibariyle Münih’te BMW i4, olarak seri üretime gireceğini doğruladı.

 

NİSAN: Temel BMW markasının ilk tamamen elektrikli modeli BMW Concept iX3, Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Model Çin’de üretilecek ve 2020 için planlanan pazar lansmanı ile dünyaya ithal edilecek.

 

MAYIS: BMW i8 Roadster (ortalama yakıt tüketimi 2,0 l/100 km; ortalama elektrik tüketimi 14,5 kWh/100 km; ortalama CO2 emisyonu 46 g/km*), dünyanın en çok satan plug-in hybrid spor otomobilinin tavanını kaldırıyor ve BMW i8’in genel satışlarının 2018’de %24 oranında artmasını sağlıyor.

 

TEMMUZ: BMW Group, batarya hücreleri tedarik etmek üzere Çinli şirket Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) ile dört milyar euro değerinde uzun vadeli bir anlaşma imzaladı. CATL’in bu anlaşma ile alacağı ödenek, şirketin Almanya’da dünyanın en gelişmiş batarya hücresi üretim tesisini kurma kararında belirleyici bir unsur oldu. 2021 itibariyle Dingolfing’de yer alan BMW Group tesisinde üretilecek olan BMW iNEXT modelinin hücreleri, Erfurt’taki yeni CATL tesisinden tedarik edilecek. Böylece, BMW Group, batarya hücresi üretiminden, üretimi tamamlanmış otomobile kadar tüm e-mobilite değer zincirini Almanya’da gerçekleştirecek.

 

EYLÜL: BMW Group’un geleceğin inovasyonuna yönelik öncü otomobili BMW iNEXT Vision Vehicle modeli dünya basınına ilk kez gösterildi. Otomobil, otonom sürüş, bağlantı, elektrik ve hizmeti bir arada sunarken müşteri odaklı olmayı sürdürüyor ve onlara “en sevdikleri yeni alanı” sunuyor. BMW iNEXT Vision Vehicle, şirketin beşinci nesil elektrikli motoru ile çalışıyor ve WLTP döngüsünde 600 km’nin üzerinde menzile sahip.

 

EKİM: BMW Group, Northvolt ve Umicore, Avrupa’da elektrikli otomobillere yönelik sanayileşmiş batarya hücreleri için tam ve sürdürülebilir bir değer zincirinin sürekli gelişimi üzerinde çalışmak amacıyla ortak bir teknoloji konsorsiyumu kurdular. Konsorsiyum, batarya hücrelerine olan talepteki artış dolayısıyla kapsamlı geri dönüşüm çalışmaları ile ham maddelerin kullanım ömrü döngüsünü de mümkün olduğunca tamamlamayı hedefliyor.

 

KASIM: BMW eDrive teknolojisindeki diğer bir gelişme ise BMW i3 (120 Ah) ve BMW i3s (120Ah) (ortalama yakıt tüketimi 0,0/0,0 l/100 km; ortalama elektrik tüketimi 13,1/14.0 – 14,6 kWh/100 km; ortalama CO2 emisyonu: 0 g/km*) modellerinin tanıtımı oldu. Bu öncü otomobilin yüksek voltajlı bataryasının depolama kapasitesi, 2013 yılındaki ilk pazar lansmanından bu yana iki katına çıktı. İki model de günlük kullanımda 260 kilometrelik bir mesafe kat edebiliyor. Ayrıca BMW i3, alışılmış satış eğrisini de artırdı. BMW i3 satışları, pazara sunulduğu ilk günden bu yana her yıl artış kaydetti ve 2018’de, bir önceki yıla kıyasla satışlar %11 oranında arttı.

 

KASIM: BMW i3 için geliştirilen elektrikli motorlar ve yüksek voltajlı bataryalar, Karsantarafından üretilen ve şehir içi trafikte kullanılmak üzere tasarlanan bir şehir otobüsünde kullanılacak. Ayrıca Deutsche Post iştiraki Streetscooter ile başarılı bir iş birliği gerçekleştirildi. Bu iş birliğine göre BMW i batarya modülleri, sokak scooter’ının ara şarj gerekmeden gün boyu mektup ve paket taşıyabilmesini sağlayacak.

 

2019: Yeni pazar lansmanları

Bu yıl, yeni nesil BMW X5 plug-in hybrid (ortalama yakıt tüketimi: 2,1 l/100 km; ortalama elektrik tüketimi: 23,0 kWh/100 km; ortalama CO2 emisyonu: 49 g/km*) ve yeni BMW 3 Serisi plug-in hybrid (yakıt tüketimi: 1,7 l/100 km’den itibaren; CO2 emisyonu: 39 g/km’den itibaren*) modelleri de dahil olmak üzere pek çok yeni plug-in hybrid otomobilleri pazara sunulacak. Bu modeller, NEDC döngüsüne göre 80 km’ye kadar elektrikli menzil sunan, en yeni nesil elektrikli motorlara sahip olacak. Ayrıca 2019, merakla beklenen MINI Electric modelinin de tanıtılacağı bir yıl olacak. Otomobil, Oxford, İngiltere’de üretilecek.

 

Ek bilgiler

BMW i3’ün pazara sunulması ile BMW Group, kendisini elektrikli mobilitenin öncüsü olarak konumlandırdı. BMW Group, 2021 itibariyle MINI Electric, BMW iX3, BMW i4 ve BMW iNEXT olmak üzere tamamen elektrikli beş modele sahip olacak. 2025 itibariyle bu rakam, en az 12’ye çıkacak. Böylece, plug-in hybrid modelleri ile birlikte BMW Group’un elektrikli ürün portföyünde en az 25 model yer alacak.

 

Bu geniş ürün yelpazesi, son derece esnek otomobil mimarileri ve aynı düzeyde esnek global üretim sistemi sayesinde sunulabiliyor. Üstelik, BMW Group, tek bir üretim hattında tamamen elektrikli (BEV), plug-in hybrid (PHEV) ve geleneksel (ICE) motorlu modeller üretebilecek. Üretim ağına e-mobiliteyi entegre edebilmesi, BMW Group’un artan elektrikli otomobil talebine çok daha esnek bir şekilde yanıt verebilmesini sağlıyor. BMW Group, 2019 yılının sonu itibariyle yollarda 500.000’den fazla elektrikli otomobil görmeyi bekliyor.

 

Halihazırda BMW Group, elektrikli motorlarının beşinci neslini üretiyor. Bu nesilde, elektrikli motor, şanzıman, elektrik sistemi ve batarya etkileşimleri de iyileştirilecek. Elektrikli motor, şanzıman ve elektrik sisteminin entegre edilmesi, maliyetlerin azaltılmasını da sağlıyor. Elektrikli motorun nadir elemente ihtiyaç duymaması ise diğer önemli bir özelliği oluşturuyor. Bu sayede BMW Group bu elementlerin bulunabilirliğine olan bağlılığını azaltmış oluyor. Elektrikli motorun beşinci nesli, ilk kez 2020’de BMW iX3’e takılacak.

 

Tüm performans, yakıt tüketimi, emisyon ve menzil değerleri geçicidir.

 

* Yakıt tüketimi, CO2 emisyonu, elektrik tüketimi ve menzil, yeni WLTP test döngüsü temel alınarak hesaplanmıştır ve karşılaştırma amacıyla NEDC’ye uyarlanmıştır; seçilen lastik tipine bağlıdır. Bu otomobiller için yine CO2 emisyonunu temel alan vergi ve otomobille ilişkili diğer masraflar sebebiyle burada belirtilenlerden farklı değerler geçerli olabilir.

 

BMW Group

BMW, MINI, Rolls-Royce ve BMW Motorrad olmak üzere dört markanın sahibi BMW Group dünyanın önde gelen otomobil ve motosikletlerin premium üreticisidir ve aynı zamanda premium finansman ve mobilite hizmetleri sunar. BMW Group üretim ağı 14 ülkede 30 üretim ve montaj tesisinden oluşur ve şirket 140’tan fazla ülkede kurulu global bir satış ağına sahiptir.

2017 yılında, BMW Group dünya çapında yaklaşık 2.463.500 milyon üzerinde otomobil ve yaklaşık 164.000’den fazla motosiklet satmıştır. 2017 mali yılında 98.678 milyar Euro gelirden 10.655 milyar Euro vergi öncesi kâr elde etmiştir. 31 Aralık 2017 itibarıyla BMW Group yaklaşık 129.932 kişilik bir iş gücüne sahiptir.

BMW Group’un başarısı her zaman uzun vadeli düşünme ve sorumlu davranma üzerine inşa edilmiştir. Bu nedenle firma, kapsamlı ürün sorumluluğu ve stratejisinin ayrılmaz bir parçası olan kaynakların korunmasına dair açık taahhüdü ile değer zinciri boyunca ekolojik ve sosyal sürdürülebilirlik tesis etmiştir.

 

CO2 EMİSYONU VE TÜKETİM.

BMW 530e: Ortalama yakıt tüketimi: 2,3-2,1 l/100 km; Ortalama elektrik tüketimi: 52 – 47 g/100km; Ortalama CO2 emisyonu: 13,9 – 13,3 g/km.

BMW i8 Roadster: Ortalama yakıt tüketimi: 2,0 l/100 km; Ortalama elektrik tüketimi: 14,5 kWh/100 km; Ortalama CO2 emisyonu: 46 g/km.

BMW i3 (120 Ah) ve BMW i3s (120Ah): Ortalama yakıt tüketimi: 0,00,0 l/100 km; Ortalama elektrik tüketimi: 13,1/14,0 – 14,6 kWh/100 km; Ortalama CO2 emisyonu: 0 g/km.

BMW X5 plug-in hybrid: Ortalama yakıt tüketimi: 2,1 l/100 km; Ortalama elektrik tüketimi: 23,0 kWh/100 km; Ortalama CO2 emisyonu: 49 g/km.

BMW 3 Serisi plug-in hybrid: Yakıt tüketimi:1,7 l/100km’den itibaren; CO2 emisyonu: 39g/km'den itibaren.