BBC Earth, mayıs ayında çarpıcı sorular soruyor

bbc-earth-mayis-ayinda-carpici-sorular-soruyor-27042010

BBC Earth, mayıs ayında çarpıcı sorular soruyor

Herkesin aklına gelen ama sormaya cesaret edemediği sorular BBC Earth ekranlarında yanıt buluyor. Singapur’un mühendislik harikası binalarının sırları ve sıfır derecenin altında bir yaşamın mümkün olup olmadığını merak edenler “Nasıl İnşa Edildi?” ve “Sıfırın Altında Yaşam” Mayıs ayında ekran başına...

BBC Earth’te Mayıs ayında gösterilecek yapımlar şöyle;

Nasıl İnşa Edildi?: (1x8) Çin'de lüks bir yeraltı otelinden, dünyanın zirvesine yapılan bir asansör yolculuğuna; bakır kaplı bükülmüş bir Manhattan gökdeleninden, Singapur'da 500 metre yüksekteki bir gökyüzü bahçesine.. İnsanoğlu mühendisliğin sınırlarını zorlarken, akıllarda cevaplanamaz sorular bırakıyor. BBC Earth ekranlarında yayınlanacak 8 bölümlük yepyeni belgesel serisi, ‘bunu nasıl yaptılar’ sorularına yanıt arıyor. Hiç görülmemiş bir ölçek ve karmaşıklığa sahip binaların mühendislik sırlarını anlatan “Nasıl İnşa Edildi?” izleyenlerin nefesini kesecek.

Sıfırın Altında Yaşam : (7x19) ABD’nin en soğuk ve nüfus yoğunluğu en düşük eyaleti olan Alaska’da yedi kişinin en temel ihtiyaçları için verdiği mücadeleyi ekranlara taşıyan Emmy ödüllü yapım bu uzak ve acımasız topraklarda hayatta kalmak için zihinsel uyumun önemine dikkat çekiyor. Issızlığın ortasında en yakın yola kilometrelerce uzakta; kar fırtınaları, insan etiyle beslenen ayılar, çetin kış şartlarının hakim olduğu coğrafyada Sue için gelecek gittikçe belirsizleşirken, Jessie ve köpek takımı 1600 kilometre uzaktaki ikinci Iditarod yarışlarına hazırlanıyor. Kuzey Kutbu’na geri dönen ikili hayatta kalma arayışları “sıfırın Altında Yaşam” da ekranlara taşınıyor.

BBC Earth, Digiturk, Tivibu ve D-Smart platformlarından izlenebiliyor

 

Yayın Tarihleri:

Yayın Adı

Yayın Tarihi

Yayın Saati

Nasıl İnşa Edildi?

04/05/2020

22:00

Sıfırın Altında Yaşam

06/05/2020

22:00

 


Hibya Haber Ajansı