Bakan Varank: “Alternatif ürünlerimiz var, destek vermeye hazırız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, resmi ziyaret kapsamında gittiği Macaristan’da Türkiye-Macaristan 8. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı’na katıldı.

Bakan Varank: “Alternatif ürünlerimiz var, destek vermeye hazırız”

Bakan Varank, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında bir gazetecinin Macar bakana sorusu üzerine bir teklifte bulundu.

Macar gazeteci, ülkenin gündeminde ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sistemlerinin satın alınıp alınmayacağı tartışmalarının bulunduğunu ifade ederek, bu sistemin Macaristan tarafından satın alınıp alınmayacağını sordu. Soruya ilk olarak Bakan Varank yanıt verdi.

Bakan Varank, “Macaristan bir adım atacak mı atmayacak mı bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim, ona alternatif ürünleri biz Türkiye'de üretiyoruz bunlarla ilgili de ihtiyaç varsa biz bu ürünlerle ilgili gerekli desteği vermeye hazırız.'' ifadelerini kullandı.

Macar Bakan Szijjarto da, Macar ordusunun silahlarını yenildiklerini belirterek “Silahları satın alınca ilk olarak müttefikler aklımıza geliyor. NATO ülkeleri, mesela Türkiye ve diğer NATO müttefikleri. Türkiye ile de anlaşmamız var. Masada açık teklifler var. Tabii ki bütün bunları ilk olarak Savunma Bakanlığı daha sonra da hükümet değerlendiriyor.” yanıtını verdi.

Türkiye’de HIMARS’a alternatif olarak ROKETSAN tarafından geliştirilen TRG ve TRLG sistemleri bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı