UMFED Başkanı Budak: “Uyuşturucu bağımlılığı hızlı şekilde artıyor”

EROL ŞEN - HİBYA - 06.09.2022 - Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (UMFED) Başkanı Yusuf Budak, Türkiye’de uyuşturucu bağımlılığının hızlı şekilde arttığı uyarısında bulundu.

UMFED Başkanı Budak: “Uyuşturucu bağımlılığı hızlı şekilde artıyor”

Budak, Türkiye’de yürütülen uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerini değerlendirdi.

Uyuşturucu kullanım yaşının her geçen düştüğüne işaret eden Budak, ''2022 uyuşturucuyla mücadele eylem planlarına göre, uyuşturucu maddeleri kullanma yaşının düştüğü ve bağımlılığın hızla arttığı gözlemleniyor.'' dedi.

Budak, uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında ise şu bilgileri paylaştı:

''Türkiye’de uyuşturucuyla mücadele yetersiz seviyelerde yapılmaktadır. Uyuşturucu bağımlılığı hızlı şekilde artıyor. Bu konuda çalışmalar devam ediyor.  Türkiye genelinde ortalama 250'ye yakın sivil toplum kuruluşu mevcut. Bu kuruluşların birçoğu yalnızca protokolde yer almak için böyle bir oluşumun içerisine girmiş. Biz ve bizim gibi belli sayıdaki dernek ve sivil toplum kuruluşları ise bağımlılıkla mücadele ve bağımlı kardeşlerimize yardımcı olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.''

UMFED olarak destek görmedikleriden yakınan Budak, ''Federasyonumuzu  Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği adı ile 2020 yılında Afyonkarahisar’da kurduk. Derneğimizi kurarken birçok insandan destek göreceğimiz yönünde sözler almıştık, fakat hiçbir destek görmüyoruz. Destek yok, ama sözlü destek çok.'' görüşünü aktardı.

Hibya Haber Ajansı