Dijital platformlarda izlenebilecek en iyi oyun uyarlamaları

Türkiye’nin öncü oyun alışveriş firması son dönemde yayımlanmış, izlemesi birbirinden keyifli en iyi oyun uyarlaması dizi ve filmleri sizler için bir araya topladı.

Dijital platformlarda izlenebilecek en iyi oyun uyarlamaları

Çevrimiçi olarak oynanabilecek en iyi MOBA’lardan biri olan League of Legends’tan uyarlanan Arcane, son dönemde yapılan en başarılı işlerden biri. Piltover ve Zaun şehirleri arasındaki mücadeleyi konu alan bu muhteşem animasyon şöleninde, başrolleri League of Legends’ın ünlü kahramanları; Vi, Jinx, Caitlyn, Jayce ve Viktor paylaşıyor.

Geçtiğimiz aylarda yayına giren Resident Evil’ın TV dizisi çıkartması, her ne kadar olumsuz eleştiriler almış olsa da kendini izletmeyi başaran ve aksiyonla gerilimi ustalıkla harmanlayan bir seri. Dizide; T-Virüsü’nün dünyada sadece 15 milyon insanın ¨insan¨ olarak kalmasına neden olduğu bir dönemde, Jade adındaki bir kadının hayatta kalma mücadelesi konu ediliyor. Ayrıca yapımda, sık sık geçmişe dönülerek Umbrella Corporation’ın ¨virüs üretim¨ hazırlıkları da ekrana getiriliyor.

Xbox’ın ve PC’nin ¨acımasız¨ platform oyunu Cuphead’in de bir çizgi seriye dönüşmesi an meselesiydi. Kaçınılmaz olarak, kısa bir süre önce bu eğlenceli animasyonu ekranlarımızda tecrübe etme imkanına kavuştuk. Seride Cuphead ve Mugman’in farklı ve eğlenceli maceraları konu ediliyor.

Ünlü dövüş oyunu serisinin Netflix uyarlaması, başrolde Jin Kazama’ya yer veriyor. Mishima ve Kazama ailelerine bolca ekran süresi ayıran seri, daha önce Tekken’le ilişkisi olmayan izleyicileri biraz zorlayacak ancak en az bir Tekken oyunu oynamış olanları çok mutlu edecektir.

Büyük ihtimalle The Witcher’ın dizi uyarlamasını izlemeyen kalmamıştır ama gözden kaçma olasılığı yüksek olan bir The Witcher çizgi-filmi söz konusu ve bu yapım kesinlikle izlenmeyi hak ediyor; serinin ünlü ismi Geralt’ın yerine Vesemir’in hikayesine yoğunlaşan çizgi film her anlamda çok kaliteli ve çok sürükleyici.

Yıllar içerisinde Tomb Raider’ın birçok film uyarlamasına şahit olduk. Alicia Vikander’ı başrole oturtan 2018 yapımı Tomb Raider filmi, en güncel oyun uyarlaması ve izlenmeyi hak ediyor. Maceramız, Lara Croft’un yıllar önce kaybettiği babasının gizemli hikayesinin peşinden Japonya açıklarındaki bir adaya uçmasıyla başlıyor. Netflix’te bulabileceğiniz bu filmi mutlaka değerlendirmenizi öneririz.

Dr. Eggman’in hedefinde olan ¨mavi kirpimiz¨ Sonic’in ilk filmini izlediyseniz ikinci filmini de radarınıza alabilirsiniz çünkü her iki filmde de Sonic’in o haşarı ve hızlı karakteri yer alıyor. Zaten biz de Sonic’i bu özelliklerinden dolayı seviyoruz!

 

Hibya Haber Ajansı