İYİ Partili Türkkan: "İYİ insanlarla demokrasi yolculuğuna çıkan bizlere Sarayın sopası işlemez"

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de şehit yakınına küfrettiği iddiası ile hakkında fezleke hazırlanmasına ilişkin açıklama yaptı.

İYİ Partili Türkkan:

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de şehit yakınına küfrettiği iddiası ile hakkında fezleke hazırlanmasına ilişkin açıklama yaptı.

5 Kasım 2021 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde, daha önce Sayın Akşener'e sosyal medya yoluyla hakaret ve küfür eden provokatör bir şahıs, şehit yakını olarak karşımıza çıkmıştır diyen İYİ Partili Lütfü Türkkan, "Kaldı ki şehit olduğu söylenen kişinin şehit olup olmadığı belli olmamakla birlikte, bu kişi üzerinden sanki şehit bir polis, ya da şehit bir asker algısı yürütülmektedir. Şehit olduğu söylenen kişinin belki de teröristlere yardım götürürken mayına basmış olabileceği de göz ardı edilmemelidir. Çünkü bu kişinin resmi bir şehitlik kaydı bulunmamaktadır. Olayın öznesi şehit yakını değil, provokatör bir şahıstır.” diye konuştu.

Bu sürecin bir Saray komplosu olduğu ve İYİ Parti’ye yönelik komplolar zincirinin bir parçası olduğu konusunda partimizin ve kamuoyunun hiç şüphesi yoktur diyen Türkkan, “Partim ve şahsım konuya gerekli hassasiyeti göstermiştir. Ancak bu olayın planlayıcıları, olayı sadece provokasyon boyutundan çıkarıp Türkiye’nin ana gündem maddesi yapmış, aylarca süren şahsıma yönelik itibar suikastine dönüştürmüştür. Olayın gerçekleşme tarihinden bugüne kadar on dört aylık bir süre geçmesine rağmen, benzer mahiyette hakaretten 158, yaralanmadan da 36 tane dosya varken, Meclis’te bekleyen 1760 dosya arasında yer alan; adam öldürmeden tutun, dolandırıcılık ve sahteciliğe kadar birçok haysiyet ve onur kırıcı suçlarla birlikte hırsızın, dolandırıcının, ihaleye fesat karıştıranların, devleti hortumlayanların ve hatta katillerin dosyaları dururken, adıma düzenlenen fezleke, 1760 tane dosya içerisinden cımbızla çekilerek gündeme alınmış, muhalefeti ve toplumu sindirme çabalarının bir sonucu olarak siyaset sahnesine dahil edilmiştir.” dedi.

Siyasetin Saray eliyle dizayn edilmesi, bir kez daha yargının siyasete müdahalesinin önünün açılması, yaklaşan seçim sürecinde kendilerince kullanışlı görülen bir komplonun on dört ay sonra yeniden gündemleştirilmesidir diyen Lütfü Türkkan, “Saraya teslim olma yerine İYİ insanlarla demokrasi yolculuğuna çıkan bizlere Sarayın sopası işlemez. Şehitlerimize “kelle”, şehit yakınlarına “karaktersiz şehit babaları var” diyen, Türk Milletinin yüreğini yakan şehit haberlerini “3-5 şehit var diye” kopan bir yaygara olarak gören zihniyetin sahipleri; şehit, şehit yakınları ve gaziler konusunda bize ahkam kesemez. Şahsımın ve partimizin bu konudaki hassasiyeti asla tartışma konusu dahi olamaz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı