Öne çıkan şirket haberleri

Bugün Avrupa’da Bayer AG şirketi 3. çeyreğe ilişkin açıkladığı bilançosunda 1.13 euroluk hisse başına kar beklentisi 1.12 dolar açıklanırken şirketin 3. çeyrek geliri ise 10.95 milyar euroluk beklentinin üzerinde %17.3  artarak 11.26

Öne çıkan şirket haberleri

-Bugün Avrupa’da Bayer AG şirketi 3. çeyreğe ilişkin açıkladığı bilançosunda 1.13 euroluk hisse başına kar beklentisi 1.12 dolar açıklanırken şirketin 3. çeyrek geliri ise 10.95 milyar euroluk beklentinin üzerinde %17.3  artarak 11.26 milyar euro olarak gerçekleşti. Tarım ve ilaç şirketi Bayer, tohumlara ve böcek ilaçlarına yönelik güçlü talebin şirket gelirlerini artırdığını ifade etti. CEO Werner Baumann gazetecilerle yaptığı konuşmada, Monsanto'yu devralmasının bir parçası olarak glifosat ürünleri satın aldıklarını, Ida kasırgasının rakip üreticilere zarar vermesinin ardından 2021'in başından bu yana ortalama glifosat fiyatlarında yaklaşık 2,5 kat artıştan yararlandıklarını ifade etti.

-Walt Disney, bugün 3. çeyreğe ilişkin bilançosunu açıklayacak. Şirket bu çeyrekte 0.56 dolarlık hisse başına kar beklerken şirketin gelirinin ise 21.27 milyar dolar açıklanması öngörülmekte.

-ABD'li çip üreticisi Nvidia Corp, Çin'de en son teknolojiyi Çin'in elinden uzak tutmayı amaçlayan son ihracat kontrol kurallarını karşılayan yeni bir gelişmiş çip sunduğunu doğruladı. A800 adı verilen çip, bir ABD yarı iletken şirketinin Çin için yeni ABD ticaret kurallarını izleyen gelişmiş işlemciler yaratmaya yönelik rapor edilen ilk çabasını temsil ediyor. Nvidia, ihracat sınırlamalarının yüz milyonlarca dolara mal olabileceğini belirtti.

Ekim ayı başlarında belirlenen ABD düzenlemeleri, Çin'in yarı iletken endüstrisini ve dolayısıyla orduyu engelleme çabasının bir parçası olarak, Çinli çip üreticileri tarafından gelişmiş çipler üretmek için gelişmiş mikroçiplerin ve ekipmanların ihracatını fiili bir şekilde yasakladı. Ağustos ayının sonlarında Nvidia ve Advanced Micro Devices Inc, Nvidia'nın veri merkezi çipi A100 dahil olmak üzere gelişmiş çiplerinin ABD Ticaret Bakanlığı tarafından ihracat kontrol listesine eklendiğini bildirdi. Nvidia A800, A100'ün yerine kullanılabilir ve her ikisi de GPU'lar veya grafik işleme birimleridir.

-Nikkei’nin paylaştığı habere göre, Tesla'nın 2010'da halka arzının ardından Temmuz-Eylül çeyreğinde Toyota Motor'un 7'de 1'i kadar satılmasına rağmen araç başına sekiz kat daha fazla kar elde ettiğini gösteriyor. Tesla, bu çeyrekte 3.29 milyar dolar net kar bildirdi. Toyota 434,2 milyar yen kazandı (yaklaşık 3.15 milyar dolar) Toyota'nın düşüşü, kısmen olağanüstü faktörlerden kaynaklandı. Otomobil üreticisi şu anda tedarikçileri için artan malzeme ve elektrik maliyetlerini üstleniyor. Tedarikçilere yapılan bu tür yardımlar da dahil olmak üzere daha yüksek malzeme maliyetleri, üç aylık işletme karını 450 milyar yen (3.07 milyar dolar) aşağı çekti ve bu, zayıf bir yenden gelen 370 milyar yen'lik artışla yalnızca kısmen dengelendi.

-Adidas bugün yaptığı açıklamada, Puma'nın eski CEO'su Bjorn Gulden'in 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren rakip Adidas'ın başkanı olarak görev yapacağını söyledi. Adidas'ın şu anki CEO'su Kasper Rorsted, 11 Kasım 2022'den sonra istifa edip şirketten ayrılacağını denetleme kuruluyla karşılıklı olarak kabul etti.

-Tesla Inc, engebeli yollarda sürerken veya bir çukura çarptıktan sonra hidrolik direksiyon desteği kaybı yaşayabilecek 40.000'den fazla 2017-2021 Model S ve Model X aracını geri çağırıyor. Şirket, sistemi daha iyi algılamak için 11 Ekim'de bir güncelleme yayınlamaya başladıktan sonra sistemi yeniden kalibre etmek için kablosuz bir yazılım güncellemesi yayınladı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, hidrolik direksiyon desteğinin kaybının, özellikle düşük hızlarda daha fazla direksiyon çabası gerektirebileceğini ve çarpışma risklerini artırabileceğini söyledi.

Tesla, ABD araçları arasında bu durum için geri çağırmayla ilgili olabilecek 314 araç uyarısı tespit ettiğini, ancak bu durumla ilgili herhangi bir yaralanma veya ölümden haberdar olmadığını söyledi. Otomobil üreticisi 1 Kasım itibariyle geri çağrılan araçların %97'sinden fazlasının geri çağırma sorununu çözen bir güncelleme yüklediğini söyledi. Ayrı olarak Tesla, Avrupa pazarı için üretilen ve ABD "Arka Görünürlük" gerekliliklerine uymayan 53 2021 Model S dış yan dikiz aynasını geri çağırıyor. Aynalar ABD servis ziyaretleri sırasında kuruldu. Tesla, 2022'de 3.4 milyon aracı kapsayan 17 geri çağırma kampanyası yayınladı.

-Coca-Cola HBC, meşrubat şişeleyicisinin esnek talepten yararlanması ve fiyat artışlarının ve promosyonların kârları koruyacağını söylemesi nedeniyle bugün 2022 yılı kar tahminini yükseltti. İcra Kurulu Başkanı Zoran Bogdanovic, dördüncü çeyrek ve 2023'te ticaretin "tüketici talebinin bastırılması nedeniyle daha zorlaşabileceğini" söyledi, ancak şirketin fiyatlandırma ve promosyon planlarıyla bunun üstesinden gelmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

Rusya ve Ukrayna hariç, 3. çeyrek için %19,6'lık bir artış bildirdikten sonra, 2022'de grup düzeyinde çift haneli organik gelir artışı beklendiği ifade edildi. HBC, Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Batılı şirketlerin çıkışını gerçekleştirmesinin ardından en büyük pazarlarından biri olan Rusya'da Coca-Cola ürünlerinin üretim ve satışını durdurdu. İcra Kurulu Başkanı Zoran Bogdanoviç Reuters'e, Rusya'daki fabrikalarının operasyonlarını azalttığını ve çift haneli istihdam kesintileri yaptığını söyledi.

-Boeing Co, bugün yaptığı açıklamada, Emirates Havayolunun kargo filosunu genişletmek için liste fiyatlarıyla 1,7 milyar dolardan fazla değere sahip beş adet 777 Freighter sipariş ettiğini söyledi. Boeing yaptığı açıklamada, uçakların mevcut 11 Freighters filosuna eklenerek Emirates SkyCargo tarafından işletileceğini söyledi.

-Renault ve Google bugün yaptığı açıklamada, gelecekteki Renault araçları için yazılım hizmetlerinde ortaklıklarını genişlettiklerini ve Google'ın Fransız otomobil üreticisi için tercih edilen bulut tedarikçisi olacağını da sözlerine ekledi. Renault CEO'su Luca de Meo yaptığı açıklamada, Google ile ortaklığın aynı zamanda Renault'un otomobilin tasarımından üretimine ve pazara sunulmasına kadar uçtan uca dijital dönüşümünü hızlandırmasına yardımcı olacağını söyledi.

Kaynak: İkon Menkul

Hibya Haber Ajansı