Fx piyasalar

ABD'de önümüzdeki dönemdeki çip satışlarıyla ilgili güçlü beklentiler ve bankacılık krizine ilişkin endişelerin azalması ve Fed'in faiz artışlarının tepe yaptığına ilişkin beklentilerin artması piyasalara olumlu etki etti.

Fx piyasalar

USD/TRY: ABD'de önümüzdeki dönemdeki çip satışlarıyla ilgili güçlü beklentiler ve bankacılık krizine ilişkin endişelerin azalması ve Fed'in faiz artışlarının tepe yaptığına ilişkin beklentilerin artması piyasalara olumlu etki etti. Bu sabaha bakıldığında ise vadeli piyasalarda olumlu bir görünüm var. Veri takviminde ise 4. çeyrek büyümesi, çekirdek kişisel tüketim harcamaları verisi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Ek olarak, akşam saatlerinde FOMC üyesi Barkin ve Hazine Bakanı Yellen'ın konuşmaları da dinlenebilir. Yurt içinde bu sabah ekonomik güven endeksi takip edildi. Şubat ayında 99.1 olan endeks Mart ayında 98.8 olarak açıklandı. Günün geri kalanında ise TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak. Ayrıca PPK toplantı özeti de açıklanacak. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında ise Dolar/TL 19,0 seviyesinin üzerindeki hareketini sürdürüyor. Ancak, yükseliş eğilimi sınırlı kalmaya devam ediyor. Kurda bu eğilimin sürebileceğini düşünüyoruz, 19,08 - 19,23 hareket alanı olarak takip edilebilir.


EUR/USD: Dün ABD'de Fed faiz artışlarının tepe seviyesine yaklaştığı beklentilerinin artması ve bankacılık stresinin de azalmaya devam edeceği düşünceleriyle risk iştahında toparlama görüldü. Diğer taraftan her ne kadar bankacılık kargaşasından zarar görmeden çıkılsa dahi finansal koşullar sıkılaştıkça ve ekonomik büyüme yavaşladıkça, ABD bankacılık sektörüyle ilgili endişelerin küresel para piyasalarında likidite sıkışıklığı yaratabileceği konuşulanlar arasında. Bugün ABD'de Fed üyelerinin konuşmaları, Fed'in para politikasına yönelik olası yeni sinyaller bakımından yakından izlenecek. Avrupa tarafında ise, ECB'nin para politikasına da yön verecek olan Almanya enflasyon verileri takip edilecek. Paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,0910 direnç ve 1,0780 destek seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.


XAU/USD: Dün 1.959 - 1.975 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın günü %0,5 oranında düşüşle 1.964 seviyesinden tamamladı. ABD tarafında bankacılık krizine ilişkin olumlu gelişmeler değerli madene karşı risk iştahını biraz azaltıyor. Bu sabaha bakıldığında ise Ons Altın hafif alıcılı seyrediyor. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1.950 yakın destek olarak izlenebilir. Yükselişler halinde ise 1.978 seviyesinin üzerinde kalındığı takdirde 1.990 bölgesi hedefte kalabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı