ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

abd--avrupa-hisse-senedi-piyasalari-07082011

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

7 Ağustos Cuma günü ABD piyasaları, ABD-Çin arasında sosyal medya şirketleri üzerinden tırmanan gerginlikle negatif açılış yaptı. Bu gerginliğin etkisiyle özellikle teknoloji hisselerinde satışlar görüldü. ABD tarım dışı istihdam verisinde ise beklentinin üzerinde istihdam açıklanması endekslere destek olmayı başaramadı ve genel itibariyle negatif seyir hakim oldu. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri seansın son dakikalarında gelen alımlarla artıya geçmeyi başardı. Dow Jones 46 puan düşüşle primle 27433 seviyesinden, S&P 500 endeksi 2 puan yükselerek 3351 seviyesinden ve Nasdaq 97 puan değer kaybıyla 11010 puandan kapanış yaptı.

 

Dow Jones endeksinde finans %2,5 ve ham madde %1,4 primle endeksi en çok destekleyen sektörler oldu. Bilgi teknolojileri ve enerji sektöründe ise negatif seyir hakimdi. American Express, Travelers, Raytheon, JP Morgan ve Goldman Sachs en çok kazandıran hisseler olarak izlendi. Apple, Microsoft, Boeing, Visa ve Intel %1 ve üzeri değer kayıplarıyla en çok gerileyen hisseler oldu. S&P 500 endeksinde ise finans, alt yapı ve endüstri sektörleri en çok değer kazanan sektörler oldu. En çok değer kaybı teknoloji hisselerinde görüldü.

 

Avrupa piyasaları, ABD-Çin gerginliği ile güne yatay ekside başladı. Gün içinde ABD istihdam verisiyle destek bulan endekslerde hafif primli kapanışlar gerçekleşti. DAX endeksinin 50 günlük ortalamasında destek bulduğu izlendi. DAX endeksinde telekom, bilgi teknolojileri ve endüstri sektörleri %1 ve üzeri primlerle en çok kazandıran sektörler oldu. Temel tüketim sektörü %1,7 değer kaybıyla günü ekside kapatan tek sektör oldu. Deutsche Telekom, Infineon Tech, Adidas ve HeidelbergCement %2 ve üzeri değer kazançlarıyla öne çıktı. Wirecard, Henkel ve Continental en çok kaybettiren hisseler olarak izlendi. İngiltere FTSE 100 endeksinde bilgi teknolojileri, telekom, lüks tüketim ve endüstri sektörleri %1-2 arası primlerle endeksi yukarı taşıdı. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte enerji sektörü %2’nin üzerinde değer kaybederek en çok kaybettiren sektör oldu. Ayrıca metal fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle madencilik şirketleri de en çok gerileyen hisseler arasında dikkat çekti.

 

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı