Şanlıurfa'da her şey bebekler daha sağlıklı olsun diye

Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa yenidoğan bakımlarının değerlendirmesi amacı ile İl sağlık müdürlüğünün talebi doğrultusunda Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nden Prof. Dr. Ahmet Yağmur Baş, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde

Şanlıurfa'da her şey bebekler daha sağlıklı olsun diye

ŞANLIURFA - 16.01.2023 - HİBYA - Yapılan ziyaretler sonucunda gerçekleşen değerlendirme toplantısına İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları, Kamu, özel ve Üniversite Hastaneleri Başhekimleri, Sağlık idarecileri ile yenidoğan hekimleri katılım sağladı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm yaptığı konuşmada  “Bu toplantı bizim için çok önem verdiğimiz ve aylardan beri hazırlık yaptığımız, yazıştığımız bir değerlendirme toplantısıdır. Bakanlığımızla bu konu hakkında yaptığımız yazışmalar neticesinde yenidoğanlarla ilgili verdiğimiz sağlık hizmetinin uzmanları tarafından tekrar değerlendirmesini talep ettik. Bakanlığımız tarafından alanlarında çok değerli dört hocamız ilimize görevlendirildi. Hocalarımız bizim ekibimizle beraber günlerdir merkezdeki büyük hastanelerimizin ve özel hastanelerimizin tamamı ile üniversite hastanemizi bu anlamda gözden geçirildi. Çok kıymetli, isabetli bulgular tespit ettiler. Biz bugünü yenidoğanlarla ilgili sağlık hizmeti sunumu anlamında bir milat olarak kabul ediyoruz. Bu günden itibaren daha yoğun bir çaba içerisinde olacağız, sizlerin de aynı çabayı vereceğinize inanıyorum. Katılım ve destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı