Dünya Judo Şampiyonası’nda Sinem Oruç, altın madalyanın sahibi oldu

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda ferdi karşılaşmalarında mindere çıkan Konya Büyükşehir Belediyesporlu Sinem Oruç, altın madalyanın sahibi oldu.

Dünya Judo Şampiyonası’nda Sinem Oruç, altın madalyanın sahibi oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dünya şampiyonu judocu Sinem Oruç’u kazandığı bu büyük başarı dolayısıyla tebrik etti. Başkan Altay, “Judo’da Dünya Şampiyonu olan Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcumuz Sinem Oruç’u, antrenörlerini ve ailesini tebrik ediyorum. İnanıyorum ki Sinem’in bu başarıları burada bitmeyecek, devam edecek. Yolu daima açık olsun.” İfadelerini kullandı.

Eleme müsabakalarında rakiplerini tek tek saf dışı bırakan Oruç, sırasıyla çeyrek finalde Slovak Lenka Tomankova ile yarı finalde ise Avusturyalı Emily Starzer ile karşılaştı. Finalde ise Avusturyalı Franziska Schloegl’a rakip olan Oruç, zorlu karşılaşmadan ipponla galip ayrılarak sıkletinde dünya şampiyonu oldu.

Elde ettiği şampiyonluk ile Konya Büyükşehir Belediyespor’un bir kez daha gurur kaynağı olan Sinem Oruç, haziran ayında Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında da şampiyonluk elde etmiş ve Türk Bayrağını göndere çektirmişti.

Hibya Haber Ajansı