İYİ Partili Ata'dan Ferizli'deki kaçak yapıya ilişkin açıklama

SAKARYA-14.01.2023-HİBYA- İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Mehmet Ata, AK Partili Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ruhi Şenol’un oğlu tarafından ilçede yapımına başlanan kaçak yapıya ilişkin açıklamalar

İYİ Partili Ata'dan Ferizli'deki kaçak yapıya ilişkin açıklama

Yaptığı yazılı açıklamada, kaçak yapı yapılan alanda ekim ve dikim yapılması gerektiğini belirten İYİ Partili Ata, "AK Parti Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ruhi Şenol tarafından ilçenin Karadiken altı mevkiisinde, imar kapsamından yaklaşık 2 kilometre uzakta 2 katlı ev yaptırıyor. Hatta inşaatın 'Kaçak olmadığını iddia etmiyorum' diyerek bu yapının kaçak olduğunu kabul ediyor." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Mehmet Ata, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Diyelim ki bu alanda kanuna göre yüzde 5’lik inşaat yapma payı var. Yapılan inşaat izinli olsa bile inşaat alanının 75 metrekare olması lazım. Oysa bu inşaat 100 metrekarelik bir alana yapılmış. Şimdi kamuoyuna soruyoruz. Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olan Ruhi Şenol bu inşaatı nasıl yaptı? Kim izin verdi? Bu yapılan inşaat etik mi? Burada yapılan iş yasal mı? Bu alanlar ne zaman imara açıldı? Bu alanda başka inşaat yapan var mı? Bir siyasetçi böyle iş yapar mı? Vatandaş yapsa nasıl olur? AK Parti Ferizli İlçe Teşkilatı bu kaçak yapıya ne diyor? AK Parti Ferizli İlçe Başkanı bu işe ne diyor? AK Partili Ferizli Belediye Başkanı bu işe ne diyor?” 

Konuya ilişkin Ulusal bir gazeteye açıklama yapan AK Partili Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ruhi Şenol, konuşmasında inşaatın kendisinin değil oğluna ait olduğunu vurgulayarak, ‘’İmara açık bir bölge değil. Fındık bahçesi burası. Tarım İl Müdürlüğü’ne bağ evi için başvurumuz var. Yüzde 5 imar veriyor. 75 metrekare depo 75 metrekare de müştemilat alanı. Alt katı depo olarak kullanılacak. Ben kaçak olmadığını iddia etmiyorum. Tarıma ruhsat başvurusu yaptık. Onaylanmak üzere. İnşaat için sıkıntı olmadığını ifade ettiler. Hazır elimde malzeme vardı, değerlendireyim dedim. Ben de devam ediyorum’’ dedi.

Hibya Haber Ajansı