A1 Capital'den şirket haberleri
İstanbul, 25 Kasım (Hibya) - A1 Capital, Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi A.Ş. tarafından İzmir, Aliağa, Kalabak Mahallesi 149 Ada 13 Parselde, toplam 120.000 m²'lik taşınmaz üzerinde yapılması planlanan İleri Dönüşümden Orijinal Plastik Hammaddesi Nafta İkamesi Piroliz Yağı Tesisi yatırımına ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin tamamlandığını açıkladı.
A1 Capital'in değerlendirmesinde, Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi A.Ş. tarafından İzmir, Aliağa, Kalabak Mahallesi 149 Ada 13 Parselde, toplam 120.000 m²'lik taşınmaz üzerinde yapılması planlanan İleri Dönüşümden Orijinal Plastik Hammaddesi Nafta İkamesi Piroliz Yağı Tesisi yatırımına ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin tamamlandığı belirtildi. Değerlendirmede şirketlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:
"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü bünyesindeki İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, anılan yatırıma ilişkin ÇED raporuna "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verilmiştir. Söz konusu kararın duyurusu, 21.11.2025 tarihinden itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde ilan edilmiştir.
GLCVY… Şirket, QNB Bank A.Ş.'nin 24.11.2025 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 7 bireysel portföyden toplamda 1.384,5 milyon TL anapara büyüklüğündeki 3 bireysel portföyün ihalesini, 236,8 M TL anapara büyüklüğündeki mikro portföy ihalesini ve 132,7 M TL anapara büyüklüğündeki ticari portföy ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. İhalelere toplam 14 varlık yönetim şirketi katılmıştır. İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.
ISBIR… Şirkette azlık hakkını müştereken kullanan pay sahipleri tarafından olağanüstü genel kurul talepli olarak Ankara Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan başvurunun işlemden kaldırılmasına karar verildiği 19.11.2025 tarihli KAP açıklamasında kamuya duyurulmuştu. Dosyanın davacılarından birisi ve diğer davacı tarafından, Şirket bağlı ortaklığı İşbir Sünger A.Ş.'nin İşbir Holding A.Ş. hissesine ilişkin gerçekleştirdiği 23.10.2025 tarihli satış işleminin iptali için Ankara Ticaret Mahkemesine başvuru yaptığı bilgisi, bağlı ortaklığı İşbir Sünger A.Ş tarafından Şirkete bildirilmiştir. Şirkete henüz bir tebligat yapılmamış olup tebligat sonrası süresi içerisinde cevapları sunulacaktır.
KZBGY… Marmaris'teki projenin önünde yer alan sahil şeridi ile ilgili olarak Marmaris Belediye Encümeni tarafından verilen karara istinaden düzenlenen 26/12/2024 tarihli ceza ihbarnamesinin iptali amacıyla Şirket tarafından Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açılmış, Mahkeme, 2025/1037 sayılı kararıyla; söz konusu para cezasının 90.122.511,88 TL tutarındaki bölümünün Şirket lehine iptal edilmesine, kalan 14.635.396,62 TL tutarındaki kısım bakımından ise davanın reddine karar vermişti. Reddedilen kısım bakımından karar tarafından istinaf edilmişti. Söz konusu vergi ceza ihbarnamesine dayanılarak Marmaris Belediye Başkanlığınca düzenlenen 12/02/2025 tarih ve 693395 nolu ödeme emrinin iptaline ilişkin; Şirket tarafından Muğla 4. İdare Mahkemesinin 2025/214 Esas numaralı dosyası ile açılmış davada ise Mahkeme 2025/1240 sayılı kararı ile "Dava konusu edilen ödeme emrinin 14.635.396,62 TL'lik kısmının reddine, kalan 90.122.511,88 TL'lik kısmının ise iptaline" karar vermiştir. Reddedilen kısımlar bakımından karar üst mahkemelerde istinaf edilecektir.
MIATK… Şirketin, son yıllarda dijital altyapısını güçlendirerek teknoloji alanında rekabetçi ve yenilikçi bir yapıya kavuşmuştur. Bu gelişim süreci, hem yerel hem de uluslararası pazarlarda daha kapsamlı çözümler sunabilmeyi sağlamaktadır. Bu strateji doğrultusunda, etkileşimli içerik, oyunlaştırma ve dijital eğlence teknolojileri üzerinde çalışan yerli bir girişimle olası yatırım ortaklık seçeneklerini değerlendirmek üzere görüşmelere başlanması yönünde Yönetim Kurulu tarafından karar alınmıştır.
OZKGY… Şirketin faaliyetleri kapsamında, 30 Eylül 2025 tarihi itibarıyla İstanbul ili Beşiktaş ilçesinde kentsel dönüşüm sürecinde bulunan alanla mülk sahipleriyle görüşmelere başlanmıştır. Söz konusu bilginin kamuya açıklanması, Şirketin ve yatırımcıların korunması amacıyla ilgili, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi uyarınca ertelenmiştir. Devam eden süreçte mülk sahipleriyle gerçekleştirilen toplantıların artması görüşmelerin yoğunlaşması nedeniyle, Tebliğ hükümleri çerçevesinde erteleme kararın sona erdirilerek konunun kamuya açıklanması gerekli görülmüştür. Süreç kapsamındaki görüşmeler devam etmekte, konuya ilişkin önemli bir gelişme yaşanması halinde kamuoyu ve yatırımcıları eş zamanlı olarak bilgilendirilecektir.
PARSN… Şirket ile birleşmiş olan Omtaş Otomotiv Transmisyon Aksamı Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bazı ortakları tarafından, 28.08.2025 tarihli olağanüstü genel kurul kararlarının iptali ile birleşme kapsamında denkleştirme akçesinin hesaplanması ve ödenmesine ilişkin talepler doğrultusunda bir dava açılmış olup, söz konusu dava İstanbul Anadolu 13. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2025/1004 Esas sayılı dosyasında görülmektedir. Mahkemece ön inceleme duruşmasının 08.04.2026 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Dava derdest olup, esasa ilişkin herhangi bir karar bulunmamaktadır.
SURGY… Şirketin Antalya Devremülk Projesi'nde bulunan bir kısım 3+1 ve 2+1 dairelerinin satış hızını artırmak amacıyla 1+1' e dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında; 28868-1 numaralı parselde yer alan tüm blokların tadilat ruhsatları alınmış olup ilgili süreç eksiksiz olarak tamamlanmıştır. Antalya Devremülk Projesi'nde toplam bağımsız bölüm adedi 1.580'e, devremülk adedi ise 67.248'den 75.504 adede yükselmiştir. Söz konusu sürecin tamamlanmasıyla birlikte satış hızının artması ve projenin ciroya olan ilave katkısının yaklaşık 200 milyon TL artış göstermesi beklenmektedir."d
Hibya Haber Ajansı