İzmir’de 2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu için çalışmalar başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başkenti olması için adaylık başvuru çalışmalarını başlattı.

İzmir’de 2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu için çalışmalar başladı

İzmir’de gençliği temsil eden katılımcılarla tüm gün süren bir toplantı yapan Büyükşehir Belediyesi, başvuru yöntem ve stratejisi üzerine yol haritasını oluşturdu.

Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü görevlileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediyenin farklı müdürlüklerinden katılımcılar, ilçe belediyelerinden temsilciler ve bağımsız gençlik çalışanlarının bulunduğu toplantıda interaktif atölyeler de yapıldı.

2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve gençlik çalışmaları yürüten farklı kurum, kuruluş ve organizasyonlardan oluşan bir heyet ile yıl boyunca sürecek. İzmir, 2025 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığıyla finale kalmıştı.

Gençlerin kentteki karar verme süreçlerine katılımı arttırılacak

Avrupa Gençlik Başkenti unvanını almaya hak kazanan kentler yenilikçi projelerle Avrupa’daki diğer belediyeler için rol model oluşturuyor. Bu kentlerde bir yıl boyunca gençlerin katılımıyla kültürel, sosyal, politik ve ekonomik etkinlikler düzenleniyor. Avrupa Gençlik Başkenti unvanıyla gençlerin kent yaşamına ve kentteki karar verme süreçlerine katılımının arttırılması hedefleniyor.

Avrupa Gençlik Başkenti unvanını kazanan kentler şöyle:

2025 Lviv (Ukrayna), 2024 Gent (Belçika), 2023 Lublin (Polonya), 2022 Tiran (Arnavutluk), 2021 Klapeda (Litvanya), 2020 Amiens (Fransa).

Hibya Haber Ajansı