Adel kalemcilik iyilik değeriyle doğa için iz bırakıyor

adel-kalemcilik-iyilik-degeriyle-doga-icin-iz-birakiyor-04062004

Adel kalemcilik iyilik değeriyle doğa için iz bırakıyor

Adel Kalemcilik, gelecek nesillere ve çevreye olan sorumluluğunun bilinciyle hayata geçirdiği çevreci projeleriyle sürdürülebilir bir gelecek için iz bırakıyor

Türkiye'de nesillerin gelişimine eşlik eden Adel Kalemcilik, sürdürülebilirliğe en üst seviyede önem vererek doğanın korunmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Benimsediği iyilik değeriyle hareket eden Adel, daha iyi bir gelecek için yeni proje ve çalışmaları hayata geçiriyor. Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılına özel gerçekleştirdiği İyilik Ağacı projesi kapsamında, çocukların geleceğine sürdürülebilir bir iz bırakma hedefiyle 30 bin ağaç tohum topu bağışlayan Adel, geleceğe ve doğaya yatırım yaparak ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunuyor.

Tüm İş Süreçlerinde Sürdürülebilir Anlayış

Adel Kalemcilik, tüm operasyonlarında çevre ve doğa dostu bir anlayış benimsiyor. Kalem üretiminde kullanılan tüm ağaç hammaddesi FSC sertifikasına sahip olup yalnızca endüstriyel amaçla yetiştirilmiş ağaçlardan sağlanıyor. Adel, etkili atık yönetimi politikalarıyla geri kazanım oranlarını en üst seviyeye çıkartırken minimum miktarda atık ortaya çıkmasını sağlıyor.

Paketlemede ise ambalajlama materyallerinin hacmi ve ağırlığı optimize ediliyor. Geri dönüştürülmüş veya alternatif materyal seçeneklerinden faydalanılarak ambalaj malzemesi kullanımı azaltılıyor.

Bahçe sulaması için yağmur sularını kullanan Adel, atık su arıtımında ileri teknolojilerden faydalanırken, atık su kalitesini ve miktarını düzenli biçimde takip ediyor.

Kullanılan Enerjinin %50’si Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elde Ediliyor

Adel Kalemcilik, çevreye saygılı üretimi destekleyerek yıllık enerji ihtiyacının yıllık %50’sini fabrikasında üretim sonucu ortaya çıkan odun talaşından karşılıyor ve sürekli gelişim için enerji verimliliği projelerine yatırım yaparak, sera gazı ve NOx, SOx gibi diğer hava emisyonlarını da azaltmak yönünde çalışıyor.

Hibya Haber Ajansı